Alla inlägg den 28 augusti 2014

Av HundStyrkan - 28 augusti 2014 07:47

Min telefon har strulat med bilder så jag har inte skrivit i bloggen för jag har väntat på att det ska ordna sig med bilderna, men det verkar det inte göra.
Nu måste jag bara uppdatera!

Denna vecka började jag åka iväg med Troja till nya miljöer för att öva riktiga hundmöten. Tidigare har vi bara jobbat med riggade möten.
Jag tog med mig vattensprutan för att ha något att ta till om jag inte lyckas dämpa henne enbart med mig själv och min energi.
Det var bra att den fick följa med, jag fick användning för den redan i första hundmötet. Jag hjälpte Troja genom att gå i en båge och även dämpa hennes energi med min. Vattensprutan kunde hålla henne från att kasta sig ut mot den mötande hunden.

Vi fortsatte jobba på samma sätt i alla hundmöten och vi har varit iväg varje dag för att öva och öva.
Igår behövde jag inte använda vattnet utan kunde ganska enkelt få henne att titta bort från den mötande hunden bara genom att morra (låter skitflummigt, men funkar grymt bra) när hon la fokus mot den andra hunden.
Hon tog även godis mitt i hundmöten vilket är ett bra tecken på att hon inte är blockerad.

Vi har även hunnit med ett veteinärbesök i veckan. Hon har varit geggig i öronen, speciellt det vänstra. Efter att jag tvättat det några ggr utan att se en förbättring så åkte jag, i samråd med ägarna, in till veterinären för att få en koll på det.
Veterinären var inne på att Troja är allergisk mot något. Hon har även lite svamp i tassarna och kliar nosen en del.
Nu fick vi behandling mot svampen, tassbad och örondroppar. Men hon måste in på en allergiutredning. Det är något vi kollar upp nu.

Träningen fortsätter!

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<<
Augusti 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards